🪿 Wir laden bis 29. November 2024 zum alljährlichen Gansl-Essen!

MENU

TODAY'S Specials in the HEIDENKUMMER

vegetable curry cream soup

8,5

with fried shrimp

fish lights soup

7,9

with croutons

small dumplings filled with greaves

13

served with tomato cabbage

grilled goat cheese

13

with garden figs served on green salad with aged balsamic vinegar

rigationi al ragù di cinghiale

17,5

wild boar noodles with parmesan cheese

wild boar roast

28

with dumpling, red cabbage & cranberries

baked "Fledermaus"

21

special cut from pork, served with potato lambs lettuce salad & pumpkin seed oil

deer ragout

24

served with dumpling, mushrooms & cranberries

veal lights

18,5

with dumpling & goulash

roasted chicken liver

18,5

served with mashed potatoes & fried onions

steamed pork belly

18

with parsley potatoes & horse radish

"Szegediner" cabage goulash

17

from pork, with dumpling & sour cream

handmade truffle tortelloni

18

with lemon creme, truffled oil & fried rucola

Roasted dumplings

14

with egg served with a mixed green salad

CLASSICS

from Viennese Kitchen

Soups

Clear beef broth

6,5

with homemade soup garnish: pancake stripes, liver dumpling or cheese dumpling

Main dishes

Beef goulash

19

with dumpling, fried egg, grilled sausage & pickles

Roast beef

27,5

appr. 230g Rib Eye with baked potatoes, 2 types of onion & pickles

Breaded and fried specialities

Original Viennese Schnitzel from veal

28

Viennese Schnitzel from Pork

18

CORDON BLEU

21

stuffed with ham & cheese

Styrian fried chicken salad

14,5/17,5

from chicken breast in pumpkin seed breading

served with potato lamb lettuce salad & pumpkin seed oil

DESSERT

Emporers Scrambled Pancake

10,5/14,5

with stewed rum plums

Homemade crepe

4,2

with apricot jam or cranberries

Hot chocolate cake

8,5

with vanilla ice cream, chocolate sauce and whipped cream

baked apple slices

9

with vanilla ice cream and cranberries

DRINKS MENU

Draft beer
0,3L   4,5
0,5L   5,3

Zwettler Original

Saphir Premium Pils

Weitra Schwarzbier

Weitra Hadmar BIO

Stadtbräu Groß Gerungs

Bottled beer
0,5L

Zwettler Natur Radler

5,2

Zwettler Dunkles

5,2

BUDWEISER

5,2

Die Weisse

5,5

wheet beer

Zwettler Luftikus

5,5

non alcoholic beer

DIE WEISSE

5,5

non alcoholic wheet beer

non alcoholic drinks

cloudy apple juice

0,25 4,2

Obstbau Schmid

strawberry, pear or peach juice

0,25 4,9

Obstbau Schmid

red grape juice

0,25 4,6

Hannes Zweytick/ Ratsch an der Weinstraße

House wine

Gemischter Satz

1/8 3,1

Lager/ Strass im Strassertale

Grüner Veltliner

1/8 3,1

Stierschneider/ Oberloiben

Zweigelt

1/8 3,1

Stierschneider/ Oberloiben

white wine spritz

3,9

Wiener Kaffeetradition
Naber Kaffee

KL. MOCCA / GR. MOCCA

3,1/ 4,6

KL. BRAUNER / GR. BRAUNER

3,3/ 4,8

MELANGE / CAPPUCCINO

4,5

VERLÄNGERTER SCHWARZER / BRAUNER

3,5/ 3,7

Spirituosen

Nonino Distillatori

Vuisinar Riserva 5. Il Merlot 6,5

Belgrade Urban Distillery

Honiglikör mit Zimt 5. Kirschlikör 5. Pflaumenbrand 5. Wiliiamsbirnenbrand 5,5

MANUFAKTUR GÖLLES, RIEGERSBURG

Alter Apfel 5,5. Kriecherl 7. Herzkirsche 7

DESTILLERIE PARZMEIR, SCHWANENSTADT

Zirbenlikör 5,5. Apfel-Birnenbrand 6. Alter Obstler 6. Gebrannte Haselnuss 8. Marillenbrand 8. Alte Marille 9. Alte Trebern 9. Gebrannte Blutorange 9. Alte Haselnuss 9

WIRTSHAUSBRENNEREI KRENN, YSPERTAL

Traubenwildkirsche 10. Kletznbirn 7. Quitte 8,5. Schlehe 10. Zwetschke Eichenfass 8. Weichsel 8

RESERVIERUNGSANFRAGE

Sichern Sie sich jetzt einen Platz.

Bitte nutzen Sie dieses Formular nur für Tischreservierungen, die mindestens 24 Stunden vor dem gewünschten Termin liegen. Erst durch unsere Rückbestätigung wird Ihre Reservierung verbindlich.

Für kurzfristige Reservierungen ersuchen wir Sie höflich, uns telefonisch unter (01) 405 91 63 zu kontaktieren. Vielen Dank!

GANSLESSEN | 24.Okt bis 30.Nov

Die Gastwirtschaft Heidenkummer lädt ab dem 24.Oktober bis zum 30. November 2022 wieder zum alljährlichen Gansl-Essen. Wir bitten um Reservierung und freuen uns schon, Sie bei uns begrüßen zu dürfen.

UNSERE ÖFFNUNGSZEITEN
Montag - Freitag

10:30 - 23:00 Uhr

Samstag, Sonntag

Ruhetag

Feiertags*

10:30 - 22:00 Uhr

Durchgehend warme Küche von 11:00 – 22:00 Uhr. *außer Samstag und Sonntag.