🪿 Wir laden bis 29. November 2024 zum alljährlichen Gansl-Essen!

MENU

TODAY'S Specials in the HEIDENKUMMER

Wednesday, 16th April 2025

Mini-Grammelknödel

13

small dumplings filled with finely cut greaveswith served with tomato cabbage

grilled salmon trout fillet

24

with parsley potatoes, garlic butter & mixed green salad

Altwiener Backfleisch

21

from pork fillet, marinated with horse radish & mustard, served with potato lamb lettuce salad & pumpkin seed oil

medium fried duck breast

23

with wok vegetables & sweet chili sauce

roasted chicken liver

23,5

with butter rice

Handmade asparagus ravioli

17,5

with green asparagus, cream sauce & truffle oil

Asparagus from Marchfeld

23

with ham, parsley potatoes & sauce hollandaise

Meat loaf

13/16

with mashed potatoes, roasted onions and pickles

steemed pork cheeks

17,5

in vegetable sauce with mashed potatoes & roasted onions

Veal goulash

19,5

with wild garlic dumplings & sour cream

grilled Salsiccia

17,5

with black lentils & fried potatoes

Roasted dumplings

14

with egg served with a mixed green salad

CLASSICS

from Viennese Kitchen

Soups & Starters

Wild garlic cream soup

6,5

with wild garlic ravioli & cress

Clear beef broth

5,9

with homemade soup garnish: pancake stripes, liver dumpling or cheese dumpling

Styrian potato lamb lettuce salad

7

with red beans, radish & pumpkin seed oil

Fried sheep cheese

8,5/12

wrapped in bacon with mixed green salad and aged balsam

Main dishes

Beef goulash

19

with dumpling, fried egg, grilled sausage & pickles

Roast beef

26,5

appr. 230g Rib Eye with baked potatoes, 2 types of onion & pickles

Roast of the day

17,5

with dumpling & cabbage

Breaded and fried specialities

Original Viennese Schnitzel from veal

27

Viennese Schnitzel from Pork

17

CORDON BLEU

20,5

stuffed with ham & cheese

Styrian fried chicken salad

14/17

from chicken breast in pumpkin seed breading

served with potato lamb lettuce salad & pumpkin seed oil

DESSERT

Emporers Scrambled Pancake

10,5/14,5

with stewed rum plums

Homemade crepe

4,2

with apricot jam or cranberries

Hot chocolate cake

8,5

with vanilla ice cream, chocolate sauce and whipped cream

baked apple slices

9

with vanilla ice cream and cranberries

DRINKS MENU

Draft beer
0,3L   4,5
0,5L   5,1

Zwettler Original

Saphir Premium Pils

Weitra Schwarzbier

Weitra Hadmar BIO

Stadtbräu Groß Gerungs

Bottled beer
0,5L

Zwettler Natur Radler

5,2

Zwettler Dunkles

5,2

BUDWEISER

5,2

Die Weisse

5,5

wheet beer

Zwettler Luftikus

5,5

non alcoholic beer

DIE WEISSE

5,5

non alcoholic wheet beer

non alcoholic drinks

cloudy apple juice

0,25 4,2

Obstbau Schmid

strawberry, pear or peach juice

0,25 4,9

Obstbau Schmid

red grape juice

0,25 4,6

Hannes Zweytick/ Ratsch an der Weinstraße

House wine

Gemischter Satz

1/8 3,1

Lager/ Strass im Strassertale

Grüner Veltliner

1/8 3,1

Stierschneider/ Oberloiben

Zweigelt

1/8 3,1

Stierschneider/ Oberloiben

white wine spritz

3,9

Wiener Kaffeetradition
Naber Kaffee

KL. MOCCA / GR. MOCCA

3,1/ 4,6

KL. BRAUNER / GR. BRAUNER

3,3/ 4,8

MELANGE / CAPPUCCINO

4,5

VERLÄNGERTER SCHWARZER / BRAUNER

3,5/ 3,7

Spirituosen

Nonino Distillatori

Vuisinar Riserva 5. Il Merlot 6,5

Belgrade Urban Distillery

Honiglikör mit Zimt 5. Kirschlikör 5. Pflaumenbrand 5. Wiliiamsbirnenbrand 5,5

MANUFAKTUR GÖLLES, RIEGERSBURG

Alter Apfel 5,5. Kriecherl 7. Herzkirsche 7

DESTILLERIE PARZMEIR, SCHWANENSTADT

Zirbenlikör 5,5. Apfel-Birnenbrand 6. Alter Obstler 6. Gebrannte Haselnuss 8. Marillenbrand 8. Alte Marille 9. Alte Trebern 9. Gebrannte Blutorange 9. Alte Haselnuss 9

WIRTSHAUSBRENNEREI KRENN, YSPERTAL

Traubenwildkirsche 10. Kletznbirn 7. Quitte 8,5. Schlehe 10. Zwetschke Eichenfass 8. Weichsel 8

RESERVIERUNGSANFRAGE

Sichern Sie sich jetzt einen Platz.

Bitte nutzen Sie dieses Formular nur für Tischreservierungen, die mindestens 24 Stunden vor dem gewünschten Termin liegen. Erst durch unsere Rückbestätigung wird Ihre Reservierung verbindlich.

Für kurzfristige Reservierungen ersuchen wir Sie höflich, uns telefonisch unter (01) 405 91 63 zu kontaktieren. Vielen Dank!

GANSLESSEN | 24.Okt bis 30.Nov

Die Gastwirtschaft Heidenkummer lädt ab dem 24.Oktober bis zum 30. November 2022 wieder zum alljährlichen Gansl-Essen. Wir bitten um Reservierung und freuen uns schon, Sie bei uns begrüßen zu dürfen.

UNSERE ÖFFNUNGSZEITEN
Montag - Freitag

10:30 - 23:00 Uhr

Samstag, Sonntag

Ruhetag

Feiertags*

10:30 - 22:00 Uhr

Durchgehend warme Küche von 11:00 – 22:00 Uhr. *außer Samstag und Sonntag.