🪿 Wir laden bis 29. November 2024 zum alljährlichen Gansl-Essen!

MENU

TODAY'S Specials in the HEIDENKUMMER

Cremesoup from Hokkaido pumpkin

6,9

with whipped cream & pumpkin seed oil

mini rambling dumplings

13

served with tomato cabbage

grilled sheep cheese

12,5

wrapped in bacon on a green salad with aged balsamic vinegar

Goose cream soup

7,9

with goose liver & dumpling

wild boar roast

27

with dumpling, red cabbage & cranberries

deer ragout

24

served with dumpling, mushrooms & cranberries

grilled filet from salmon trout

25

with truffled mashed potatoes & pan choi

roasted goose liver

22

served with mashed potatoes & fried onions

meat loaf

16

with mashed potatoes, fried onions & pickles

Altwiener Backfleisch

23

from strip loin steak marinated with horse radish & mustard, with potato lamb lettuce salad & pumpkin seed oil

beef ragout

18,5

with mushrooms & strozzapreti

handmadeporcini mushroom tortelloni

18

with onion butter, parmesan cheese & fried rucola

Roasted dumplings

14

with egg served with a mixed green salad

CLASSICS

from Viennese Kitchen

Soups

Clear beef broth

6,5

with homemade soup garnish: pancake stripes, liver dumpling or cheese dumpling

Main dishes

Beef goulash

19

with dumpling, fried egg, grilled sausage & pickles

Roast beef

27,5

appr. 230g Rib Eye with baked potatoes, 2 types of onion & pickles

Breaded and fried specialities

Original Viennese Schnitzel from veal

28

Viennese Schnitzel from Pork

18

CORDON BLEU

21

stuffed with ham & cheese

Styrian fried chicken salad

14,5/17,5

from chicken breast in pumpkin seed breading

served with potato lamb lettuce salad & pumpkin seed oil

DESSERT

Emporers Scrambled Pancake

10,5/14,5

with stewed rum plums

Homemade crepe

4,2

with apricot jam or cranberries

Hot chocolate cake

8,5

with vanilla ice cream, chocolate sauce and whipped cream

baked apple slices

9

with vanilla ice cream and cranberries

DRINKS MENU

Draft beer
0,3L   4,5
0,5L   5,3

Zwettler Original

Saphir Premium Pils

Weitra Schwarzbier

Weitra Hadmar BIO

Stadtbräu Groß Gerungs

Bottled beer
0,5L

Zwettler Natur Radler

5,2

Zwettler Dunkles

5,2

BUDWEISER

5,2

Die Weisse

5,5

wheet beer

Zwettler Luftikus

5,5

non alcoholic beer

DIE WEISSE

5,5

non alcoholic wheet beer

non alcoholic drinks

cloudy apple juice

0,25 4,2

Obstbau Schmid

strawberry, pear or peach juice

0,25 4,9

Obstbau Schmid

red grape juice

0,25 4,6

Hannes Zweytick/ Ratsch an der Weinstraße

House wine

Gemischter Satz

1/8 3,1

Lager/ Strass im Strassertale

Grüner Veltliner

1/8 3,1

Stierschneider/ Oberloiben

Zweigelt

1/8 3,1

Stierschneider/ Oberloiben

white wine spritz

3,9

Wiener Kaffeetradition
Naber Kaffee

KL. MOCCA / GR. MOCCA

3,1/ 4,6

KL. BRAUNER / GR. BRAUNER

3,3/ 4,8

MELANGE / CAPPUCCINO

4,5

VERLÄNGERTER SCHWARZER / BRAUNER

3,5/ 3,7

Spirituosen

Nonino Distillatori

Vuisinar Riserva 5. Il Merlot 6,5

Belgrade Urban Distillery

Honiglikör mit Zimt 5. Kirschlikör 5. Pflaumenbrand 5. Wiliiamsbirnenbrand 5,5

MANUFAKTUR GÖLLES, RIEGERSBURG

Alter Apfel 5,5. Kriecherl 7. Herzkirsche 7

DESTILLERIE PARZMEIR, SCHWANENSTADT

Zirbenlikör 5,5. Apfel-Birnenbrand 6. Alter Obstler 6. Gebrannte Haselnuss 8. Marillenbrand 8. Alte Marille 9. Alte Trebern 9. Gebrannte Blutorange 9. Alte Haselnuss 9

WIRTSHAUSBRENNEREI KRENN, YSPERTAL

Traubenwildkirsche 10. Kletznbirn 7. Quitte 8,5. Schlehe 10. Zwetschke Eichenfass 8. Weichsel 8

RESERVIERUNGSANFRAGE

Sichern Sie sich jetzt einen Platz.

Bitte nutzen Sie dieses Formular nur für Tischreservierungen, die mindestens 24 Stunden vor dem gewünschten Termin liegen. Erst durch unsere Rückbestätigung wird Ihre Reservierung verbindlich.

Für kurzfristige Reservierungen ersuchen wir Sie höflich, uns telefonisch unter (01) 405 91 63 zu kontaktieren. Vielen Dank!

GANSLESSEN | 24.Okt bis 30.Nov

Die Gastwirtschaft Heidenkummer lädt ab dem 24.Oktober bis zum 30. November 2022 wieder zum alljährlichen Gansl-Essen. Wir bitten um Reservierung und freuen uns schon, Sie bei uns begrüßen zu dürfen.

UNSERE ÖFFNUNGSZEITEN
Montag - Freitag

10:30 - 23:00 Uhr

Samstag, Sonntag

Ruhetag

Feiertags*

10:30 - 22:00 Uhr

Durchgehend warme Küche von 11:00 – 22:00 Uhr. *außer Samstag und Sonntag.